fredag 10 maj 2013

Pappa berättar om MC-åkning och timmerhuggning vintertid.Anledningen till att han berättade detta är att jag sa att när jag kör racern till jobbet på morgonen, så rinner det tårar från ögonen och att jag skulle ha haft den där plaststruten som hängde uppe på vinden, när jag växte upp. 

I början på 50-talet hade pappa en MC, en Panter 600, den körde han året om.
Han berättade att han huggit timmer åt Salomon och Erik Berglund i Ruske. Det är 1,5 mil enkel resa mellan Åkerbränna och Ruske.
Just denna händelse inträffade en vinterdag när det var -30 c kallt. Pappa hade amerikanska militärbyxor, en rock med lammullsfoder, stövlar, mössa, halsduk och plaststruten. Han hade klätt sej väl och for iväg på MC:n. Han sa det värsta på vintern var att starta MC:n, han blev sjöblöt i svett innan han fick igång den. Den var trögstartad av kylan.
Han åkte iväg till Ruske, när han kom fram var han in till syskonen Berglund. Då när han kom in från kylan, hade hakan känts så konstig, han hade frödd den (förfrusit), det hade blivit en glipa mellan halsduken och struten när han körde MC:n.
Huggarlönen han hade var 30 kr/dagen och pengar ville han tjäna, så det fanns inget dåligt väder för timmerhuggning på den tiden. Därför att pengar ville han tjäna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar