tisdag 17 januari 2012

Jag har en walking closet...

Läste i en tidning hur en utav våra svenska artister håller på att inreda en walking closet i sitt hus. Jag har också en sån, nästan i varje fall. Fast än här i huset går den under benämningen "skrubben". Så fort någon nämner att något kan vara i en kartong i vår walking closet, så mumlas det något med en djup och lång suck: I skrubbbben!!!! Näää, jag vill då inte leta där..... jag måste väl det. Om jag inte har kommit ut om en timme, ring räddningstjänsten och be dom komma och spåra efter mej där inne...

Den är inte stor, men letar man efter något där, då blir den enorm.
Det finns ett par klädstänger där, men de mesta av kläderna på dom är nog sen antiken, i varje fall kommer ingen person i det här huset att använda dom och kommande generationer kommer att utbrista: Hade dom sånt här på sej, ha,ha...
Vi har rensat ur och kört på tippen, men inte nog mycket. Därför att lika mycket man plockar ur och kastar bort, kommer in igen, på något mystiskt vis. Det kanske finns skrömta där inne.
Finns inga andra tjusiga inrednings detaljer där, inte ens en spegel. Sätta in garderober går inte, då vår walking closet är ett igenbyggt överblivet utrymme med snedtak på övre våningen, med dörr och en gammal vit porslins klotlampa. Vägghöjden på ytterväggen är 1 flyttkartong hög, knappt. Inne i skrubben finns två luckor på vardera kortväggen, dom går till 2 stycken "kryp in closet". Där bor det några kartonger som aldrig mer kommer att öppnas, inte av oss i varje fall. Det är sånt som sparas sen tiden före antiken.

Vi har också en walking in closett på övre våningen, Det är också ett minimalt utrymme som dom lyckats klämma in en toastol och ett tvättställ i. Sen blev det fullt. Man kan gå in två steg, vända på sej och sätta sej på toan. Kliva upp, ta ett ,vända på sej på stället till höger och tvätta händerna. Vända sej på stället ett halvt varv och torka händerna. Vända sej ett kvarts varv öppna dörren, ta ett steg så är man ute från toan. Denna faciliteten går under namnet: toan uppe.
Den ligger några steg i från vår walking closet, så vi har en walking closett i anslutning till vår walking closet.
Klosetten, sa de äldre, men det är finare med "C" och på engelska, så det så.

Closet`= skrubben
Closett = toan
Ej korrekt översatt, men i norrland funkar det i varje fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar